2014/12/30

Cirque

Fandom: Assasin's Creed 
Tartalom: Au. Malik a félkarú porond mester és a vágott szájú kötéltáncos, Altair. Elvont és jó akart lenni. Sajnálom.
Páros: AltMal 
Egyebek: Küldöm az egyik legjobb barátnőmnek még karácsonyra és úgy gondoltam Morgennek is. Ne haragudjatok. Indokolatlan francia cím. Google fordító által. Ajaj. 

A félkarú porondmester a színpad közepére állt. Körbenézett, lassan, vontatottan, méltóságteljesen. Kezében egy megafon, bársony ruháján ezüst gyöngyök csillogtak. Ruhaujja fel volt csíptetve vállához. 

A félkarú porondmester a színpad közepén állt. Kéregbarna szemeiben az eljövendő napok reményei, vágyálmok sűrű kavalkádja és a függöny, oh, a függöny. 

A félkarú porondmester megmaradt kézfején körmei feketék, arcán finom borosta, száján éktelenkedő félmosoly. Ujjaiban megafon, úgy szorongatja, mintha az élete múlna rajta. Úgy szorongatja, mintha a másik kezét is elveszíthetné. 

A félkarú porondmester egyszerűen szerette megérinteni a dolgokat. Szerette, ha érdes, ha bársonyos a tapintása, ha az üvegen nehezen tudta végighúzni az ujjait, ha a színfalak mögött kedvese testén pihentethette kezét. 

A félkarú porond mester hatalmas kalapot hordott. Körbemutatott, lassan, vontatottan, méltóságteljesen. Jobb szeme alatt gyöngy ékesítette. Szemhéjain mély-lila smink, csillám fénylett a rivaldafényben.  

A félkarú porond mester felkonferálta az első attrakciót. Mozdulatai illumináltak, gyorsak, akár egy kámfor felhő, elillantak. Ahogy a mozdulatai, ő is ugyanúgy elillan, léptei puhák, nesztelenek, lényegesen érezhetetlenek. 

A vágott szájú kötéltáncos legalább húsz méter magasan áll és lefelé néz. Szemei villámok, ahogy végigpásztázza a sorokat. Olyanok akár a tapsoló hangyák és ő egy óriás, aki lenéz rájuk.

A vágott szájún nincs kötél, biztosíték, csak a tapasztalata és a tehetsége. Leginkább a tehetsége, hiszen az egész előadást harmadjára csinálja. 

A vágott szájú alatt nincs háló. Nem törődöm mozdulattal áll rá a kötélre. Kezeit két oldalt kinyújtja és egész kecses testtartást vesz fel. 

A vágott szájú nem rémült, még csak nem is izgul. A gyomra nem rándul görcsbe, nincsenek verejtéktől csapzott hajszálak a csuklya alatt. Nincsenek remegő lábak, karok, érzések. 

A vágott szájú elindul, a kötél meg sem rezzen. A nézők egy emberként csodálkoznak el, néhányan visszatartják a lélegzetüket, mások egyből tapsra kerekednek. 

A vágott szájút vajnyi kevésbé érdekli akármi is. Magabiztosan végigsétál a kötélen, még a szeme sem rebben. Tapsokat hall. Erőteljes, dübörgő, elismerő tapsot. Féloldalasan elmosolyodik, a vágás követi az ajka mozdulatát és meghajol. Kecses. 

Az előadás végeztével minden nyüzsgés, hangos és a szavak összemosódnak egyetlen, érhetetlen hanghullámmá. Mint ahogyan az emberek, a tömeg összemosódik egyetlen emberré és úgy mozog, ütemesen, egyszerre, rendezetlenül, de mégis összhangban. 

Az előadás végeztével a sebhelyes és a félkarú az egyik ketrec mögött csókolóznak, csak úgy, mint eddig minden előadás után. Lopva, titkon és a legnagyobb szenvedéllyel, amit az ember el tudod képzelni.

8 megjegyzés:

  1. *-*
    Hát mi ez itt kérem.
    Hogy mer maga ilyen csodát publikálni
    nincsenek szavaim, elbújtak. Nagyszerű utolsó történet 2014-ben, azt kell mondjam. A félkarú és a vágott szájú. Olyan meseszerű, csillogó és hangulatos. Igen, kicsit tényleg elvont, de csak az ismétlődések miatt, ami nekem kifejezetten tetszett.
    Az ajánlást pedig köszönöm :') Jól áll neked a páros :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jézusom, nagyon szépen köszönöm és azt is, hogy ebben az évben ilyen kedves szavakat kaptam tőled, amiknek rettentően örülök. OuO
      Találkozunk a te AltMalikoddal 2015-ben. ;3

      Törlés
  2. DAWWWW!Köszi szépen!Legjobb kari-aji evör!

    VálaszTörlés
  3. Úristen, úristen! Assassin's Creed *--------* Na jó, ez egy irdatlanul kellemes meglepetés volt így az új évre... Nagyon jól áll neked a fandom, a páros, az elvontság! És az ötlet, hogy kötéltáncos meg porondmester, hihetetlenül tetszik! Ráadásul Altair ouo... huh, beleszerettem a ficbe!
    Sok sikert kívánok 2015-ben (is)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az csak az én örömöm. ouo Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat egész évben én is ugyanezt kívánom neked. ouo <3

      Törlés
  4. A félszívű olvasó (fanfic általi szívfélrabláson frissen átesvén) hozzád vágja a boldogan vigyorgó lelkét és a beteljesült magyar AC fanfictionért könyörgő imáit.

    Valami fantasztikus ez a stílus amiben leírtad őket, meg ahogy Malikot és Altairt megfogtad; ahogy olvasom, és egyszerűen ők azok ott a képernyőn a szavak mögött.
    Kritikaírás terén még mindig elég gyérül állok, de summázva: imádom :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hihetetlenül boldoggá tettél ezzel a hozzászólással, köszönöm, nagyon szépen! ouo
      Nos, igazán igyekeztem. o//u//o és jaj-csak-nagyon-szépen-köszönöm.

      Törlés